Kunst Montmartre vzw organiseert jaarlijks de 1ste zondag van Juli, Augustus en September een kunstevenement in “Hof ter Saksen” te Beveren-Waas.

We schrijven vandaag 2 juli 2016.
Het was een prachtdag om Montmartre VII te openen, we genoten van een zacht weertje en op de achtergrond kon er genoten worden van de klanken uit het klavier van Wim De Bock (Studio Brussel)

De sfeer van het kasteel en zijn omgeving blijven dé uitgelezen plaats voor onze vernissage.
Voorzitter, Lut De Baere,  zette de start in met een voorwoord.

Zo vernamen we dat dit alweer de 7de editie was van Montmartre op Hof ter Saksen.  ‘7’… toch wel een speciaal getal. 
Een dankwoord  mocht natuurlijk niet uitblijven.  Net zoals elk jaar konden we weer rekenen op de  verschillende gemeentediensten (toeristische, groen, grafische, technische)  de gemeentelijke Cultuurraad, de sponsors, de deelnemers, de parkeerwachters, de helpers voor de opbouw en afbraak  en de bestuursleden.  Bij deze nogmaals onze hartelijke dank.

Kunst Montmartre vzw kan maar succesvol bestaan en activiteiten organiseren met een gedreven bestuur en wij zijn dan ook steeds op zoek naar mensen die zich vol passie willen inzetten.  Wie zich geroepen voelt om ons bestuur aan te vullen kan zich aanmelden bij de voorzitter Lut De Baere (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Burgemeester Marc Van de Vijver was één van de sprekers.  Hij vertelde over Montmartre in Frankrijk en bedankte het bestuur van Kunst Montmartre voor hun inzet.  Met Montmartre op Hof ter Saksen en de kunstenaars in de gemeente,  komt Beveren duidelijk op de landkaart te staan.

Ook Kris Deckers, voorzitter van de cultuurraad benadrukte het belang van de initiatieven van Kunst Montmartre. . Door de vlotte samenwerking tussen de verschillende gemeentelijke diensten en Kunst Montmartre vzw kan dit event uitgroeien en maakt het deel uit van kunstpatrimonium van Beveren.

Het officiële gedeelte werd afgesloten met een kleine receptie aangeboden door het Gemeentebestuur van Beveren en konden alle genodigden de tentoonstelling uitgebreid bewonderen.

Het weer zat mee,  deze keer. Net te warm, maar ook geen regen, kortom ideaal om een opening te doen.  De aanwezigen werden vergast  op de klanken uit het klavier van Wim De Bock. Voor sommigen onder jullie misschien beter bekend als  één v an de DJ’s van Studio Brussel.

Het kasteel was weerom dé uitgelezen droom plek om de vernissage te laten gebeuren.
Van zodra de sprekers aanwezig waren, konden we van start gaan.
De voorzitter, Lut De Baere,  heette iedereen welkom en maakte ons er op attent dat het de zevende editie was van Montmartre op Hof ter Saksen. Zeven is toch wel een bijzonder getal, op verschillende vlakken; in de literatuur, aardrijkskunde, ...
Uiteraard, nam ze van de gelegenheid gebruik om iedereen, die aan Montmartre VII een bijdrage heeft geleverd, te bedanken.  In het bijzonder waren dat het Gemeentebestuur zelf, de verschillende gemeentediensten (toeristische, groen, grafische, technische)  de gemeentelijke Cultuurraad, de sponsors, de deelnemers, de parkeerwachters, de helpers voor de opbouw en afbraak  en de bestuursleden.  Zonder bestuursleden kan Montmartre niet doorgaan. Ze deed ook een warme oproep om extra bestuurders aan te trekken. Onze kleine bestuursploeg mag gerust aangevuld worden met nieuw bloed. Dus als je geroepen voel, meld je aan bij de voorzitster Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Later gaf  ze het woord aan de gast sprekers.

Als eerste hadden we niemand minder dan burgemeester Marc Van de Vijver hemzelf, die de toehoorders toesprak. Hij vertelde o.a. over Montmartre in Frankrijk en bedankt het bestuur van Kunst Montmartre vzw voor hun inzet. Montmartre op Hof ter Saksen betekent voor Beveren toch wel  een bekendmaking van het park en toont ook dat er heel wat kunstzinnigheid leeft in de gemeente.
Daarna was het de beurt aan de vlotsprekende Kris Deckers , voorzitter van de Cultuurraad. Hij benadrukte nogmaals dat de Cultuurraad met veel plezier dit initiatief steunt. Door de vlotte samenwerking tussen de verschillende gemeentelijke diensten en Kunst Montmartre vzw kan dit event uitgroeien en maakt het deel uit van kunstpatrimonium van Beveren.

Na het officiële gedeelte kregen de genodigden een glaasje aangeboden  door het Gemeentebestuur en konden de genodigden  de tentoonstelling rustig bekijken.

Het bestuur

© 2010-2023 Kunst Montmartre