Kunst Montmartre vzw organiseert jaarlijks de 1ste zondag van Juli, Augustus en September een kunstevenement in “Hof ter Saksen” te Beveren-Waas.


Montmartre V

Met de regen en de wind van vorige editie in gedachten, toen iedereen, doornat, is gaan vluchten naar drogere oorden mag het een wonder heten dat achtendertig moedige kunstenaars hun tent zijn komen opslaan op Hof ter Saksen. Zij werden beloond met een stralende dag vol zon, sfeer, muziek en héél veel bezoekers.

Wij krijgen de knepen van de organisatie onder de knie. Wij slagen erin om een rustig park, in minimum van tijd, om te toveren tot een chaos van tenten, voertuigen en mensen die heen en weer lopen met allerlei kunstwerken. Wat een oase van rust is werd door de deelnemers in beslag genomen.

Om tien uur kon de rush naar de staanplaatsen beginnen. Materiaal uitladen, sleuren met tafels en stoelen, tenten en alles klaarzetten om kunst en kunde aan het grote publiek te laten zien. Voor de organisatoren is het een goed gevoel de bezige bijen aan het werk te zien.

De zon deed haar best, en draaiorgel Pier La La speelde zijn eerste melodieën. De bezoekers werden nogmaals verwend. De weide voor het podium liep langzaam vol; het was nog even wachten op “The Motel Men” die vanaf drie uur ambiance op het plein brachten.
De schminkster kreeg haar stand vol dol enthousiaste kinderen die van gedaante wensten te veranderen.

Maar de bezoekers waren er niet uitsluitend gekomen om naar een uitstekende muziekgroep te luisteren maar ze slenterden gewillig en vol belangstelling tussen de verschillende standen.
Een hutsepot aan stijlen en technieken, artiesten van diverse pluimage van alle windstreken trokken de aandacht van de wandelaars.

Wij, organisatoren, kunnen terugblikken op een geslaagd jubileumjaar.
Wij konden op meer dan duizend bezoekers, op talentvolle kunstenaars, goede muziek en de zon als bondgenoot tellen.
Al onze inspanningen werden beloond.

Zes uur! Tijd om af te breken, alles opbergen en tevreden terugblikken op een gezellige dag.

Wij maken ons klaar om op 7 september de laatste dag van ons jubileumjaar in te zetten. De prijzen van de jeugdwedstrijd worden dan toegekend. Wij gaan kunst, natuur, en muziek weer laten samenvloeien.

© 2010-2023 Kunst Montmartre